For niende år på rad delte Aspelin Ramm ut pris til den beste masteroppgaven i byutviklings- og eiendomsfag. Ambisjonen er å løfte frem unge byutviklere i jakten på bærekraftige og fremtidsrettede løsninger for by- og stedsutvikling.
Søknadsbunken til årets Aspelin Ramm-pris var større enn noen gang, med 37 innsendte bidrag. Av disse ble følgende tre masteroppgaver plukket ut til finalen.
- Simon Klindt og Eirik Bruun med Den Grønne Kødby: Nature-based Solutions for Urban Resilience in Kødbyen, Copenhagen, masteroppgave i landskapsarkitektur ved Københavns Universitet. Oppgaven ser på byers motstandsdyktighet i lys av klimaendringer og økt urbanisering, men naturbaserte løsninger som virkemidler. Les intervju med Simon og Eirik her.
- Hannah Waaler Koppang med Planning the Spaces of the Dead: A Discursive Look at the Critical Imaginative Potential of Urban Cemeteries, masteroppgave i Human Geography ved Universitetet i Oslo (UiO). Oppgaven tar for seg urbane kirkegårder i kontekst av byutvikling. Les intervju med Hannah her.
- Bendik Gjone og Sivert Hennum med Alternative planforslag – en særegen praksis i Oslo kommune, masteroppgave i eiendom ved Norges miljø-og biovitenskapelige universitet (NMBU). Oppgaven undersøker hvordan forhandlingene mellom private eiendomsutviklere og plan- og bygningsetaten påvirkes av alternative planforslag. Les intervju med Bendik og Sivert her.
Det var Bendik Gjone og Sivert Hennum som vant konkurransen med sin masteroppgave om hvordan alternative planforslag påvirker dialogen mellom private eiendomsutviklere og plan- og bygningsetaten.
Les mer her.
Juryen for Aspelin Ramm-prisen består av juryleder Marianne Skjulhaug, rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO), Ida Aall Gram, konsernsjef i Aspelin Ramm, Per Gunnar Røe, professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved UiO, og Elin Børrud, professor i By- og regionplanlegging ved Fakultet for landskap og samfunn ved NMBU.